zaterdag 9 februari 2013

Borgerhoutenaartje-pesten



Zeg niet dat ik het niet gezegd heb! ( onderstaande tekst via Borgerhout.tv):


Stadsbestuur heeft andere plannen voor Moorkensplein

Het stadsbestuur van Antwerpen heeft andere plannen voor het Moorkensplein. Dat blijkt uit een bericht dat vrijdagavond even op Facebook stond.

In het bericht werd de schepen voor Stadsontwikkeling, Rob Van de Velde (N-VA), geciteerd. “We zijn er niet van overtuigd dat een park aan het Moorkensplein de beste keuze is. We voelen er meer  voor om op die locatie ‘gemeenschapsvoorzieningen’ te bouwen”, aldus het citaat.

Over wat die ‘gemeenschapsvoorzieningen’ juist inhouden, wijdde de schepen niet uit. “Antwerpen, en zeker ook Borgerhout, heeft meer nodig dan een nieuw park. Het minste wat we kunnen doen is alle opties tegenover elkaar zetten”, aldus de schepen. Van de Velde zal de visie van het stadsbestuur over de toekomst van het Moorkensplein binnenkort op het districtscollege van Borgerhout gaan toelichten. Maar op veel begrip moet de schepen niet rekenen.

Protest op komst
In hetzelfde bericht zegt de Borgerhoutse districtsvoorzitter Marij Preneel (Groen) bereid te zijn om naar Rob Van de Velde te luisteren. ‘Maar aan het Borgerhoutse standpunt zal dit niets veranderen. En dat is duidelijk: een park voor het Moorkensplein.’ verduidelijkt ze.

Verder staat in het bericht dat een aantal buurtbewoners al acties voorbereiden tegen het voornemen van het stadsbestuur om het park te schrappen. 

(plaatje via postzegelhandel De Beul)

ps: de diensten van die 'gemeenschapsvoorzieningen' van de N-VA zullen waarschijnlijk € 17,00 kosten voor N-VA leden, en € 250,00 voor de rest.

update: zie ook Het Nieuwsblad

Geen opmerkingen: